.::Exchange Link ::Tinggalkan Jejak Anda Disini::.

.:: MINTAK TOLONG KLICK ::.

Ahad, 16 Januari 2011

PHP @ PHypertext Preprocessor

Apa Itu PHP?

PHP singkatan dari PHypertext Preprocessor iaitu bahasa pengaturcaraan web server-side yang bersifat Open Source. PHP merupakan script yang disatukan dengan bahasa HTML dan perlu berada pada server. PHP adalah script yang digunakan untuk membuat halaman web yang dinamik. Manakala database nya menggunakankan Mysql. Kepada yang ingin info lebih lanjut boleh lah pergi ke laman web ini http://www.php.net/

Salam kepada blogger2 semua, tujuan aku menulis n3 ini yg bertajuk PHP iaitu menceritakan tentang kerja aku selama 2 hari nie membuat programing tentang login. Sudah lama ku tinggalkan dunia programmer nie..dan bila buka balik coding2 nie..sudah jadi terkial-kial menaip login coding...2 hari 2 aku ambik masa study balik coding2 php nie..pecah pale tu...

Akhirnya...usaha aku berjaya jugak membuat login dan session login. Hanya coding login jer pun..hehehe...tu la lama dah tinggal programing..hampir sudah tidak ingat...dulu time study agak master jugak la katakan...tak boleh riak2...


Ini dia antara muka login aku buat tu bersama coding session..buat nie jer pun..



piece of coding..nak lihat besar kan yer

p/s: Agaknya boleh tak aku sebgai programmer cipta satu laman web sosial networking ganti mukabuku tu...rasa-rasanya??????

6 komen:

sekamar rindu berkata... Reply To This Comment

salam..

dah boleh sangat laaa..


singgah pagi sambil follow ur blog..***354

teratakindah berkata... Reply To This Comment

hehe

Sasa Al-Sharif berkata... Reply To This Comment

good luck bro. mampukah nak fight laman sosial yg lain? hehe

sophie berkata... Reply To This Comment

hehe..nk ganti mark?? :p

sy sedang cuba mendalami ilmu php ni..huhu~

Cayril Ikhwan berkata... Reply To This Comment

@sasa..
thank bro...insyallah mampu..daripada facebook kaum asing yagn buat...apa salahnya kita tunjukan kehebatan kt pada mata dunia....mempunyai laman sosial sendiri...

Cayril Ikhwan berkata... Reply To This Comment

@sophie

insyallah satu hari nanti ....

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

.:: Pengikut Blog ::.

Blog Widget by LinkWithin